2009. október 16., péntek

A Független Kultúrális Híradó jelenti - 4. rész

ÖNBÍRÁSKODÓ KISHIVATALNOKOK GARÁZDÁLKODTAK... A MÉSZÁROS UTÓÉLETE III.

A magyar politikai elit legjavát kiirtó titokzatos földönkívüli intelligencia tevékenysége úgy látszik, nem ért véget a különböző genetikai csodákkal, hanem valamiféle önállósodási hajlamot idézett elő eddig javarészt észrevétlen társadalmi csoportokban, mint például a munkájukat halkan és csendben végző társadalombiztosítási ügyintézőkben. Nem tudjuk ugyanis mással magyarázni az elmúlt hét keddjén történt garázdaságot, amit magyarországi Tb. ügyintézők követtek el a szomszédos Szlovákia egyik településén, Velky Žušćino-ban. Oknyomozó riporterünk - aki eddigi FKI-vel kapcsolatos írásai nyomán esélyes a Pulitzer-díjra - természetesen felgöngyölte a szálakat, és az objektív képalkotás kedvéért ismét megismerteti olvasóinkkal a történtek részleteit és tágabb kontextusát.
A fenti település közel van a párkányi hídhoz, és lakói nagyrészt magyarok. Közülük sokan vállaltak munkát az esztergomi és a komáromi ipari régió gyáraiban. Ennek és az EU irányelveknek köszönhetően ezek a magyarul beszélő szlovák állampolgárok jogosultak táppénzre Magyarországról, amit a magyarországi munkaviszony és az ebből következő társadalombiztosítási járulékfizetés alapoz meg. A táppénzes igazolást a szlovákiai orvos állítja ki, a táppénzt pedig természetesen a magyar társadalombiztosítás fizeti. A tágabb kontextus és a kistérségben kialakult táppénzre épülő létforma alapeleme az, hogy a táppénzes igazolásokat olyan helyi orvos állítja ki Velky Žušćinoban és egyéb településeken is, aki nem áll szerződésben a magyar Tb.-vel, és nem is ellenőrizheti a magyarországi főorvos. Vagyis a probléma gyökere - nevezetesen az álbetegség és a korrupt orvos - a magyar Tb. területi hatáskörén teljesen túl van, fizetni mégis a magyar Tb. kassza fizet. Ezt eredményezte az EU. Biztos más országok között az effajta szimbiózis jól és becsületesen működik, dehát ez Közép-Európa, és itt a pénz beszél. Vagyis Velky Žušćino trógerei elkezdtek a kamuból létesített munkaviszonyokra és a táppénzre alapozva egzisztálni a falusi doktorka (a helyi szlovákiai magyar nyelvjárásban a körzeti kezelő orvos a "doktorka") aktív közreműködésével. Ez a kistérségi "biznisz" csak a hülyéknek nem tűnt fel, márpedig a kishivatalnokok lehet, hogy csendesek, de agyuk - bármilyen furcsa - még van. Az aktívabbaknak még kedvük is volt, hogy a szlovákiai magyar trógerek, meg a helyi doktorkák által végrehajtott, magyar pénisszel történő csalánverésre levelekben felhívják a felettes szervek figyelmét. A felettes szervek persze széttárták a kezüket, és az alkotmányra, meg az EU irányelvekre hivatkoztak.
Azonban FKI kiengedte a szellemet a palackból, a társadalombiztosítási ügyintézők pedig kézbe vették a kistérségi probléma kezelését. Az 1953-as születésűt, Led Zeppelin-rajongó Tb. ügyintéző hölgy - ügyfeleinek és főnökeinek csak Julika - vezetésével rohamcsapatot alakítottak. Sötét tónusú GMC, Saab és BMW dzsipeket raboltak, és kifosztották pár vidéki múzeum hadtörténeti raktárát. Aztán múlt hét kedden a szürke hajnali ködben elindult kb. 20 dzsip át a párkányi hídon Velky Žušćino felé.
A dzsipek teletömve betépett és bepálinkázott Tb. ügyintézőkkel, nőkkel és férfiakkal vegyesen, a hangszórókból üvölt a 60-as évek rockzenéje. A Tb. rohamcsapat tagjai I. világháborús francia rohamsisakba, valamint khaki egyenruhába öltöztek, az egyenruha rövidnadrágban és házipapucsban végződik. A papucs valamilyen plüssállatka, pl. rózsaszín malac is lehet akár. Az egyenruhához kötelező a szemüveg - férfiaknak kerek SZTK-keretes, a nőknek lehet igény szerint Dolly Roll-típusú, fekete-fehér keretes napszemüveg is. A rohamcsapat legfőbb fegyverzetét I. világháborús rozsdás kardok, nikotintapaszok és beöntésre szolgáló gyógyászati segédeszközök alkotják. A különítményben a férfiak kicsit ösztövérek és hajlott a hátuk a sok monitor előtti görnyedéstől, a nők pedig picit elhízottak, zsíros, ondolált frizurájuk van és vastag lábaik. A dzsipekben keveredik a pálinkaszag a ganjafüsttel, és fülledt erotikus hangulat uralkodik. Amikor már totálisan szintre hozták magukat, megérkeznek Velky Žušćino-ba. Ekkor a dzsipek hangtechnikájából bömböltetni kezdik a Led Zeppelin II album kezdő dalát, a Whole lotta love-t: "...you need coolin’, baby i'm not foolin’..." - tá tá tá táááááá
A vezérdzsip kideríti, hogy hol van a doktorka rendelője. A lakosság megrettenve figyel a házak ablakaiból, nem tudják a felvonulás okát. A bátrabbak kiállnak a kerítésekhez, s a legbátrabb cigánygyerekek roncs biciklijeikkel követik a gyökkettőben a rendelő felé poroszkáló karavánt. Aztán a rendelő közelébe érve a gitárszóló alatt a vezérdzsip belerohan a rendelő ajtajába, hisztérikus röhögés a dzsipekben, a többiek körbe állják az egész rendelőt.
A doktorka és a betegei megpróbálják leporolni magukról a romhalmazt és a port, igyekeznek kimenekülni a romok közül... De ekkor beindulnak a rohamcsapatok, és a rozsdás kardlapokkal ütni kezdenek mindenkit. Egyszóval szarrá verik Velky Žušćino betegeit, akik beszólnak valamit, vagy nem viselik hangtalanul a kardlapozást, azoknak villámgyorsan beöntést adnak, és nikotintapaszt tesznek a szájukra, hogy egyszer életükben kussoljanak már végre, és még kicsit meg is rugdalják őket.
A rohamcsapat vezére, Julika pedig rozsdás kardját a doktorka torkának szegezve felteszi a kérdést:

„Hány fél disznó visít a fagyasztóban mostanság doktorka???!!!”

- és közben csutkán bömböl a Whole lotta love...

Az események olyan gyorsan zajlottak le, és a határokon átnyúló szervezett garázdaság vezetője, Julika oly gyorsan vált köddé, hogy jobb híján földönkívüli ismerősünk beavatkozására gyanakszunk.
Oknyomozó riporterünk megtalálta és mikrofonvégre kapta a vezérdzsipet vezető átlagos külsejű Tb. ügyintéző urat, innen a sok részlet az akcióról. Az úr annyira beszívott és annyira jólesett neki a testmozgás, hogy úgy döntött, szakít eddigi hivatásával, és illegalitásba vonul. Távlati tervei között szerepel, hogy politikai menedékjogot kér Olaszországban, ahol szeretne csatlakozni a Lazio-drukkerek keménymagjához. Mitagadás, kiváló referenciákkal rendelkezik... Terveihez sok sikert kívánunk!

A szerző: BM Kapitány

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése