2009. július 1., szerda

Levél a Halászok Barátjához

A minap elfogtam egy levelet. Elolvastam, és az utolsó szaváig egyetértettem vele. Ezért most szépen megosztom, had vonja le belőle mindenki a maga következtetéseit... Vagy ha nem, csak gondolkodjon egy picit rajta... És utána énekelje le szépen Babylont... A levél címe, mert az is volt neki: "BM elektronikus levele a Halászok Barátjának a mindennapokból."

"Szia dear Halászok Barátja!
Mostanában ritkán emailezünk, de most muszáj írnom... Résztvevője voltam ma egy érdekes dialógusnak, elmondom a kontextusát:
Faszikám településéről megszűnt a céges buszjárat a cost down jegyében, két és fél hónapig baszott bejönni dolgozni, merthogy nincs busz, persze leszámolni se jött be, merthogy nem. (Nem mondta el miért. Egy pár napig megpróbáltak bejárni félig kocsival, félig busszal, de a lakhelyéhez legközelebb csak Szlovákiában van céges buszmegálló, és odáig kellett volna kocsival menni, meg is próbálták párszor állítólag, de ott a haverja kocsiját összekarcolták, mert magyar volt a rendszáma.) Behívtuk munkaügyi egyeztetésre, bejött, nyafogott egy sort, hogy így, meg úgy, hogy tudták lent a termelésben a csopik, hogy ő a busz miatt nem jön be melózni, stb., stb.
Elmondtam neki hogy az igazolatlan hiányzást a keresőképtelenség miatti betegség menti ki úgy, hogy ne legyen ok a rendkívüli felmondásra, és elmondtam, hogy a munkáltató 2,5 hónap igazolatlan hiányzáskor nem méltányos, nem engedi meg, hogy akkor na jó gyere dolgozni... és nem engedi el közös megegyezéssel sem (ha a dolgozó mond fel, vagy ha rendkívüli felmondás van, csak 3 hónappal a munkaviszony vége után van munkanélküli segély, ha a közös megegyezés van, akkor jár azonnal), merthát azért ez mégiscsak munkahely, és a cég neve van kiírva a kapu fölé és nem az hogy "Óvoda", vagy nem az hogy "Máltai Lovagrend Szeretetszolgálata".

És itt jön a lényeg.

Mondom, hogy 2,5 hónap igazolatlan hiányzás után nincs esély méltányos elbírálásra, és itt jön a válasz, ami odabaszós az én marihuánán gyengült agyamnak:

Persze mert xy egy büdös zsidó, de majd ha mi pártunk fog nyerni...

Naszóval, dear Halászok Barátja, azt hiszem ezek után nem fogok elmenni szavazni, lehet hogy soha többet, ugyanis elég szar világ fog következni itt nálunk és beigazolódik szegény, félalkesz, 1991 februárjában részegen megfagyott nagyapám víziója a demokráciáról:
"...itt az marad meg, aki úszni tud..."

Szóval Halászok Barátja, lehet, hogy ki kell fennünk a görbe kardokat otthon Hidason, csak azt nem tudom, majd kivel szemben fogunk a barikádokon elpatkolni, és milyen alapon leszünk majd a barikádok ifjú hősei helyett a barikádok fiatalosan öregedő hősei. Lehet, hogy én majd építek egy körkörös barikádot öreganyám háza köré, és mindenkire lövök majd, aki közel jön: majd jönnek egyik oldalról a roma honfitársaink, ők Lungo Drom-jelképes zászlókat lengetnek majd és lesz közte Dávid csillagos szimbólum is, és a megafonjaikból majd Mitsou-áriák fognak felhangzani a jellegzetes Mitsou-féle repedtfazék hangon elektronikus zenei alapból héber nyelven, és barna fejű pödört bajszú csávókák törnek majd be először a barikádomba, és ők húznak karóba vagy négyelnek fel... de ha nem sietnek, akkor a másik oldalról hamarabb odaérnek egyéb honfitársaim, akik árpádsávos szimbólumokat lengetnek majd, és lehet, hogy nagy haverom Radák Radáksson Svéd Műlovar ott fog sarkantyús csizmában kalotaszegi legényest táncolni, peckesen, hogy feltüzelje őket, mint egy sámán, és vagy Hitlerjúgend dalok zengenek majd a megafonjaikból vagy irredenta dalok, de az is lehet, hogy valami pattogós népzene... de legvalószínűbb az, hogy a Gój motorosok érnek majd oda legelőször, és Molotov-koktéllal pusztítják el a barikádomat mindenkit megelőzve... és hamar leég majd a maradék hajam is, és olyan leszek, mint egy kisebb hímnemű Jeanne 'd' Arc, vagy mint a rosszul járt egri nők.
Azon még gondolkodom, hogy mit fogok énekelni, miközben elpatkolok... a Himnusz túl sablonos lenne... lehet, hogy legalább elpatkolásom közeledtével befogom a pofám, és megpróbálom méltósággal fogadni a Gój motorosokat és a kaszást..."

És miután én ezt a levelet elkaptam, csak annyit tudtam válaszolni BM-nek:

"jézus Mesterem.
szenzációs.
elmondom majd, miért tetszik különösen.
mert kb. hasonló alapú gondolatokban úszom már egy ideje, csak ennyire nem csapódott ki az elmém üvegfalán még.
igazából kurvára elegem van abból, h hazám mindenféle olyan csoportok hatása alatt áll, akik valamit úgy érzik, jobban tudnak, mindenkinél és mindennél, és ők spanyolviaszt is szarnak, és ha eljön az ideje, mindenkit lekaszabolnak.
ahelyett, h mindenki elmenne a maga Hidasára, belenézne a másik szemébe, és azt mondaná: Barátom, bontunk egy sört?"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése