2009. július 27., hétfő

A Független Kultúrális Híradó jelenti - lapszemle rovatunk első része

Tragikus hírről számoltak be a médiumok világszerte, itt a "Független Kultúrális Híradó" nevű új internetes újság hírét idézzük:

"UFO ÖLT EMBERT PESTEN

Tragikus, ugyanakkor tanulságos eseményeknek lehettek tanui Budapest polgárai 2009. 07. 06-án. Az események megértéséhez mindenképpen ismertetni kell az előzményeket. Ahogy a tragédia főszereplőjének hátrahagyott búcsúleveléből kiderült, fél évvel a tragikus események előtt földönkívüli intelligencia telepedett le a bolygónkon. Mielőtt lakóhelyet választott volna, feltörte teljesen titokban a bolygó összes komolyabb szerverét és arra a megállapításra jutott, hogy Magyarországon kell letelepednie. Megfelelőnek találta a Kárpát-medence földrajzi adottságait, a termőföldet, víztartalékokat, a népsűrűséget és mivel férfi típusú hormonjai voltak, nem utolsósorban nagyszerűnek találta a magyar nőket. A begyűjtött információkból megállapította azt is, hogy mi magyarok vagyunk a legokosabak a Földön. Tanulmányozta ugyanis a fontosabb tudományos szaklapokat, a képzett munkaerő migrációjával kapcsolatos számokat a világ fejlettebb országaiban, megnézte a Nobel-díj történetét, és elolvasott pár közérthetőbb könyvet a NASA és az amerikai űrkutatás történetéről. Ezekben a könyvekben különösen megfogták azok a kedves legenda-szerű hírek, hogy a NASA történetének hőskorában állítólag voltak olyan megbeszélések, ahol áttértek az angol nyelv használatáról a magyarra, merthogy csak magyarok maradtak a meetingeken. Ezután tanulmányozta a nyelvünket is, és lenyűgözőnek találta. Ez végképp megerősítette abban a hitben, hogy neki, mint magasan fejlett intelligenciának itt közöttünk kell megtapasztalnia a földi élet szépségeit. Éjszaka teljesen észrevétlenül lemásolta pár tekervényesebb magyar építész agyvelő info-tartalmát, beillesztette azt saját agyába, ezáltal megtanult magyarul, átprogramozta az agyát, emberi formát öltött, voltak aranyrúdjai elsüllyedt spanyol gályák óceán mélyén pihenő kincsesládáiból, vagyis könnyen euróhoz és forinthoz juthatott, és ezután letelepedett Budapesten. Lakást bérelt, állásinterjúkra kezdett járni és hamarosan munkát vállalt egy tervezőirodánál.
Itt fontos hangsúlyoznunk néhány, a földön kívüli intelligencia számára is teljesen lényegtelennek tűnő tényt a tervezőirodával kapcsolatban. A tervezőiroda 25 főt foglalkoztatott, a bérelszámolást egy külső könyvelő-cég végezte, és a kis létszámból adódóan a tervezőirodánál nem működött tb. kifizetőhely.
A földönkívüli intelligencia tökéletesen jól érezte magát munkahelyén és Budapesten, viszont egyszer kegyetlenül megfázott. (Nem túl lényeges a történet végkifejlete szempontjából, csak a teljesség kedvéért és a földönkívüli intelligenciáról alkotott árnyalt kép kedvéért közöljük: az éjszakát egy rosszul sikerült találka után kénytelen volt egyszál alsónadrágban a Duna-parton tölteni félig a hideg vízben rejtőzködve, de nem dühöngött, rezignáltan bújkált a vízben amíg hajnalban a férj elment a jachtról a Jaguarjával, ekkor a közeli nonstopban töményitalt vásárolt és alsónadrágban hazataxizott.) Az eset után viszont egy hónapon keresztül erős tüdőgyuladás gyötörte. Orvosához fordult és leadta táppénzes papírját a főnökének. Búcsúlevelében megemlékezett róla, hogy látva a táppénzes papírokat, az orvosi rendelőben történteket és a főnöke arcát, amikor leadta a táppénzes papírokat, és hallava könyvelő-iroda adminisztrátor hölgyeinek reakcióját arra a kihívásra, hogy betegszabadságot számfejtsenek neki, kicsit megrogyott a hite Magyarországban.
Ekkor kicsit másképp reagált, mint egy átlagmagyar, felment a netre, és elolvasta a keresőképtelenséggel, a munkaviszonnyal és a bérelszámolással kapcsolatos fontosabb jogszabályokat. Amikor ezzel végzett, furcsa dolgokat tapasztalt magán: még a tüdőgyulladáskor megismertnél is kegyetlenebb fejfájás tört rá és a harciűrhajós múltjában megutált, jellegzetes harctéri idegesség. Ezután visszaprogramozta galaktikussá az agyát, és néhány perc alatt átolvasta az összes hatályos magyar jogszabályt, majd újraolvasta a biztonság kedvéért az Szja. törvényt. az Adózás Rendjéről szóló törvényt, az Egészségbiztosítás ellátásairól szóló törvényt és a Munka Törvénykönyvét, és végül az összes közhivatal szerverét feltörte és tanulmányozta. A búcsúlevele szerint ekkor olyan harctéri idegesség fogta el, amit utoljára 2000 éve tapasztalt amikor a Centaury 5 naprendszer mellett átesett a tűzkeresztségen és először ölt lézerkarddal.
Mindez 2009. 07. 05. napján, vasárnap történt. Rövidebb hezitálás után a földönkívüli intelligencia megtalálta a célravezető megoldást, és döntött. Ledobta az emberi formát, teleportálta magát a spanyol kincsek melett a tenger mélyén pihenő űrjárművébe, és másnap, 2009. 07. 06. napján megjelent az űrjárművel a parlament előtt, a Duna felett lebegve. Azzal kezdte a szerinte célravezető megoldást jelentő műveletet, hogy napalmot okádva az űrjármű fegyvereiből porig égette a az Országgyűlés épületét a képviselőkkel együtt, és nem törődve a járulékos veszteséggel minden emberi lényt lemészárolt a parlamentben. A fontosabb közjogi méltóságokkal és a parlamentben képviselettel rendelkező politikai szervezetek vezetőivel azonban mást tervezett; levágta a fejüket, majd felnégyelte a testüket, a fejüket kopjákra húzta és teleportálta a Várba, a felnégyelt testeket pedig okulásul teleportálta a megyékbe. A műveletről felvételeket készített és elküldte az ENSZ-be, és az Európai Parlament részére azért, hogy a felesleges gyanúsítgatásoknak és a nemzetközi szankcióknak elejét vegye.
Búcsúlevelében, melyet a világ összes hírügynökségének és sajtóorgánumának eljuttatott, közölte továbbá, hogy rettenetesen sajnálja a nem tervezett veszteségeket, vagyis a parlament civil személyzetét és a gyönyörű neogótikus épületet - ezeket harciűrhajós múltjából megmaradt harctéri idegességének a rovására írta - ezért kárenyhítésül a spanyol gályák kincseit felhasználva kifizette a teljes magyar államadósságot. A magyar politikai elit színe-javának brutális kiírtását összességében azzal próbálta mentegetni, hogy ő "nagyon szerette Magyarországot".
Az esettel egyidőben a világ valamennyi fontosabb fejvadász-cégének szerverén megjelent egy üzenet: "Komoly múlttal és jó adottságokkal rendelkező közép-európai ország becsületes vezetőket keres".

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése